تفاوت کلید کمپکت قابل تنظیم و غیر قابل تنظیم در چیست؟

موتورهای الکتریکی اگر در صنعت به عنوان بخش اصلی عمل نکنند، کمتر از آن هم نیستند. اهمیت موتورهای الکتریکی در صنعت به حدی زیاد می باشد که تا به امروز راه های بسیاری برای حفاظت از آن در برابر آسیب های احتمالی به وجود آمده است. استفاده از کلیدها و فیوزها یکی از همان راه حل های کاربردی و مهم است که برای حفاظت از موتورها در نظر گرفته شده اند. در میان انواع مختلف کلید و فیوز، کلید کمپکت یا اتوماتیک از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اگر به عنوان فردی که با صنعت سروکار دارید و در مورد تجهیزات و لوازم برقی صنعتی به دنبال اطلاعات کامل می گردید، همراهی ما را از دست ندهید.

دانستنی هایی در مورد کلید کمپکت

شاید بارها نام کلید کمپکت یا همان کلید اتوماتیک به گوشتان رسیده باشد. کلید های اتوماتیک یا کمپکت ( MCCB ) نوعی کلید قابل قطع در زیر بار به حساب می آیند. این نوع کلیدها با هدف محافظت از انواع موتور مانند موتورهای روشنایی، صنعتی و …. در برابر اتصال کوتاه و اضافه بار به وجود آمده اند. برای درک بیشتر، بهتر است بگوییم که کلیدهای اتوماتیک طراحی شده اند تا مدار را در زمان های برگشت جریان و افت ولتاژ بیش از حد، اضافه بار و اتصال کوتاه قطع کرده و از موتور در برابر چنین مشکلاتی حفاظت نمایند. شاید برای برخی از شما این سوال پیش آمده باشد که واقعا چه تفاوتی با کلیدهای اتوماتیک و کلیدهای غیر اتوماتیک وجود دارد؟ در کلید اتوماتیک از رله های مختلفی برای تشخیص اضافه بار، اتصال کوتاه و … استفاده شده است و به همین دلیل نیز کارایی و عملکرد بهتری نسبت به کلید غیر اتوماتیک از خود نشان می دهد. کلید غیر اتوماتیک چیزی بیشتر از یک وسیله برای قطع و وصل کردن مدار نیست.

کلید کمپکت

کلید کمپکت و کاربرد های آن

امروزه کلید های اتوماتیک یا کمپکت به دلیل کاربردی بودن و داشتن مزیت های بسیار، بیشتر از کلیدهای مینیاتوری یا فیوزها مورد استفاده قرار می گیرند. حفاظت کردن از انواع تاسیسات و سیستم های صنعتی در برابر خطاها و مشکلات رایجی مانند اضافه بار و اتصال کوتاه، عملکرد سریع و قطع به موقع مدار در زمان برگشت جریان و افت ولتاژ و همچنین تنظیم ورود دیزل ژنراتور یا ترانسفورماتور به شبکه توزیع به صورت دستی یا اتوماتیک و … از جمله موارد استفاده از کلید کمپکت محسوب می شوند. به عبارتی، یکی از دلایل طراحی کلید اتوماتیک، رفع نواقص و کاستی های سایر کلیدها و فیوزها می باشد.

مزایا و ویژگی های کلید اتوماتیک

دلایل بسیاری وجود دارند که نشان می دهند کلید های اتوماتیک یا کمپکت نسبت به سایر کلیدها دارای برتری بوده و متمایز هستند. از جمله مزایای کلید کمپکت می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • قابلیت بهره برداری و تنظیم مجدد بلافاصله پس از قطع مدار
  • راه اندازی کلید با استفاده از موتور و دسته گردان
  • عملکرد سریع و قطع مدار در صورت وجود خطا
  • ابعاد کوچک
  • قیمت مناسب و کاهش هزینه ها
  • پشتیبانی از طیف گسترده ای از جریان ها

کلید کمپکت

معرفی انواع کلید کمپکت و تفاوت میان آنها

کلید های اتوماتیک معمولا بر اساس تنظیم جریان به دو دسته طبقه بندی می شوند، که عبارتند از:

  • کلید اتوماتیک کمپکت قابل تنظیم ( Adjustable ): این نوع کلید اتوماتیک برای تنظیم جریان از 0.6 الی 1 استفاده می شود. کلیدهای قابل تنظیم نیز خود به دو دسته تقسیم می شوند. کلیدهای حرارتی – مغناطیسی و کلیدهای الکتریکی از انواع مختلف کلیدهای اتوماتیک قابل تنظیم به حساب می آیند.
  • کلید اتوماتیک کمپکت غیر قابل تنظیم ( Non Adjustable –Fix ): قابلیت تنظیم جریان قابل حفاظت در این نوع کلید وجود ندارد.

همانطور که مشخص است، بیشترین تفاوت میان کلید کمپکت قابل تنظیم و غیر قابل تنظیم، در میزان توانایی و قابلیت آنها در تنظیم کردن جریان های مدار می باشد. مطمئنا این دو نوع کلید اتوماتیک کارایی و عملکرد خاص خود را داشته و در موقعیت های خاصی نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

کلید کمپکت

کلید های اتوماتیک یا کمپکت برای محافظت از موتورهای الکتریکی بسیار حیاتی و ضروری هستند. به همین دلیل نیز باید مطمئن شوید که کلید کمپکت مورد نظر دارای سطح کیفیت و کارایی بالایی بوده و همچنین از قیمت مناسبی نیز برخوردار می باشد. برای اینکه بتوانید بهترین کلید اتوماتیک ( MCCB ) را با مناسب ترین قیمت تهیه و خریداری نمایید، به توان تامین اعتماد کنید.

admins
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *